Absa Cape Epic 2017 – rezumatul etapei numarul 5

Etapa cu numarul 5 de la Absa Cape Epic 2017 a inceput vineri la ora 07:00. Dupa ce in zilele precedente caldura a cauzat multe probleme, in aceasta dimineata ploaia si racoarea au fost primele la startul competitiei. Prognoza anunta o maxima in jurul valorii de 17 grade Celsius dupa 5 zile cu temperaturi de peste 30 de grade, in unele zile chiar aproape de 40 de grade.

Concurentii au avut mai putin de pedalat astazi; etapa masoara 84 de kilometri. Insa diferenta de nivel e de 2100 de metri. Cea mai grea etapa urmeaza maine.

N-a fost o zi prea buna pentru Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team. Ei se aflau in pozitia 36 la al doilea punct de alimentare, dar au terminat etapa pe locul 51, rezultat care ii coboara un loc in clasamentul general, pana pe 34. Iata ce ne-au declarat in legatura cu etapa de azi:

Tudor Oprea: “Nu ne-am simtit bine deloc. Din aceasta cauza a trebuit sa stam mai mult la ultimul punct de alimentare si dupa aceea am mers mai incet. In ultimii 20 de kilometri am pierdut enorm.”

Lucian Logigan: “Am crezut ca va fi o etapa mai linistita azi dar nu e cazul la EPIC! In fiecare etapa se merge la maxim iar traseul cu foarte mult single trail si drumuri cu pietre face etapa mult mai dificila decat o arata cifrele ! Nu am mai simtit demult sau poate niciodata atata durere in cele 4 ore de full gas cat am mers azi. Se spune ca e cel mai greu Epic dintre toate editiile….cred ca mai ciudat era daca nu simteam atata durere, cel putin astfel stiu ca am dat tot ce am putut.  Inca 2 zile the suferfest Absa Cape Epic 2017! ”

Va reamintim ca in fiecare seara incepand cu ora 19:30 pe pagina de Facebook Scott Geiger Team cei doi sportivi care reprezinta Romania la acest concurs din Africa de Sud fac o transmisie live de aproximativ 30 de minute in care ne povestesc ce s-a mai intamplat si raspund la intrebarile noastre.

Primele la primul punct de alimentare au trecut cele doua echipe de la SCOTT SRAM. Ele erau urmate la 45 de secunde de Investeg Songo Specialized si Kansai Plascon. Echipa Cannondale era la 3 minute si 45 de secunde in spate.

La al doilea punct de alimentare s-a marit distanta dintre primele doua echipe de la SCOTT SRAM si Investeg Songo Specialized la 1 minut si 13 secunde. Cei de la Cannondale, care in acel moment ocupau locul 1 la general, au venit in pozitia 9. In acest moment, intre primele trei clasate la categoria Masters se ducea cea mai spectaculoasa lupta. Castigatorul Turului Frantei in 2011, Cadel Evans, alaturi de colegul sau George Hincapie, cel de al carui nume este lipit cel al lui Lance Armstrong, doreau sa reduca din diferenta de timp. Insa toate cele 3 echipe de pe primele 3 pozitii la categoria Masters mergeau in pluton.

Si la al treilea punct de alimentare cele doua echipe SCOTT SRAM conduceau in continuare etapa. Ele aveau un avans de 1 min si 35 de secunde fata de Investeg Songo Specialized. Cei de Cannondale, mai exact Avancini se resimtea foarte tare din cauza efortului, iar Manuel Fumic il asteapta.

A cincea etapa de la Absa Cape Epic 2017 a fost castigata de Nino Schurter si Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing. Ei au venit impreuna cu colegii lor de echipa alaturi de care, la fel ca ieri, au lucrat impreuna si au controlat cursa. Asadar, locul 2 a fost ocupat astazi de SCOTT SRAM Young Guns ( Michiel Van der Heijden si Andri Frischknecht). In pozitia a 3-a au sosit Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy  ) la doar 17 secunde distanta. Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini) au avut intr-adevar o zi grea. Ei au venit pe locul 10 astazi.

    

Acest rezultat schimba clasamentul general. Astfel, dupa ce timp de 5 etape echipa Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini ) au dominat clasamentul astazi ei cedeaza locul pentru Nino Schurter si Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing. Pe 2 in clasamentul general urca Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy  ). In acest moment sunt doar 50 de secunde intre ei si locul 1. Cursa ramane doarte deschisa. Pe locul 3 coboara doua pozitii Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini). la 9 minute si 12 secunde de locul 1.

A fost o etapa pe cinste azi.

La feminin situatia e urmatoarea: Primele doua echipe care au terminat etapa s-au urmarit toata ziua si ne-au oferit chiar si un sprint la finalul acestei curse. Castigatoarele etapei sunt insa Sabine Spitz si Robyn de Groot de la Ascendis Health. Pe locul 2 s-au clasat  Esther Suss si Jennie Stenerhag de la Meerendal CBC, iar in pozitia a treia au venit Spur ( Ariane Luthi si Adelheid Morath ). Fetele de la Hansgrohe Cadence OMX Pro ( Mariske Strauss si Annie Last ) au terminat etapa pe locul 5 dar situatia in clasamentul general nu s-a modificat. Acest lucru se va intampla doar daca vor fi diferente foarte serioase in urmatoarele doua etape.

S-a cazut si azi. Chiar spectaculos.

Va invitam sa serviti portia zilnica de peisaje de la Absa Cape Epic 2017 care si astazi sunt extarordinar de bine ilustrate muzical:

Victoria din etapa de azi a celor BMC Absa Racing Team ( Cadel Evans si George Hincapie ) i-a ajutat, le-a redus diferenta de timp, insa nu atat de mult incat sa urce de pe locul 3 in clasamentul la categoria Masters. Ei raman la o distanta de 1 minut si 37 de secunde fata de locul 2, CST Sandd American Eagle ( Bart Brentjens si Abraao Azevedo ), respectiv 5 minute si 43 de secunde fata de locul 1, Orbea Factory ( Tomi Misser si Ibon Zugasti ), care astazi au venit pe 2.

Cadel Evans and George Hincapie roll over the finish line

Publicată de Cape Epic pe Vineri, 24 martie 2017

Iata rezumatul video al acestei etape:

 

Maine e cea mai grea etapa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *