Absa Cape Epic 2017 – a sasea etapa – LIVE UPDATE

LIVE UPDATE!!!!!

12:33 – Tudor Oprea si Lucian Logigan de Scott Geiger Team termina etapa de azi pe 45. Vom reveni cu detalii in rezumatul pe care il vom publica pe bikefm.ro in aceasta seara in jur de ora 18:00

12:10 – BMC Absa Racing Team ( Cadel Evans  si George Hincapie ) castiga etapa si urca pe 2 la Masters cu 5 secunde avans fata de cei de pe locul 3 CST Sandd American Eagle ( Bart Brentjens si Abraao Azevedo ).

11:40Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy  ) au terminat etapa pe 4. Raman pe 2 la general.

11:33 – Locul 3 azi este ocupat de Centurion Vaude 2 ( Nicola Rohrbach si Daniel Geismayr ).

11:30 – La al treilea punct de alimentare Tudor Oprea si Lucian Logigan de Scott Geiger Team erau pe 40.

11:28 – Pe  2 s-au clasat Kansai Plascon ( Hector Leonardo Paez Leon si Max Knox ). Performanta acestora din urma schimba situatia pe podium la general. Ei ii detroneaza pe cei de la Cannondale.

11:26 – Cea mai grea etapa de la Absa Cape Epic 2017, a sasea, a fost castigata de Nino Schurter si Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing. 

10:58 – Sabine Spitz si-a rupt ghidonul. Incearca sa-l repare cu un bat. Centurion Vaude 2 trec prin ultimul punct de alimentare la distanta de 2 minute si 30 de secunde in spate. Investeg Songo Specialized s-au distantat deja la 4 minute si 10 secunde. Howard Grotts e cu ei.

11:00 – Primele 2 echipe (Scott-SRAM si Kansai Plascon ) au trecut de ultimul punct de alimentare dar n-au oprit. Mai sunt 13 kilometri pana la final.

10:45 – Temperatura a urcat la 17 grade Celsius.

10:40 – Investeg Songo Specialized sunt la 2 minute si 15 secunde fata de primul loc.

10:30 – A doua echipa de la SCOTT SRAM a facut pana si a venit de abia in pozitia 9. Cannondale pierd locul 3 la general in acest moment. Ei au deja o distanta de 9 minute si 28 de secunde fata de primul loc.

10:25  – La al treilea punct de alimentare primii au venit SCOTT SRAM MTB Racing ( Schurter/Stirnemann ). Impreuna cu ei au mai sosit Centurion Vaude 2 si Kansai Plascon. Investeg Songo Specialized au venit la distanta de 1 minut si 35 de secunde fata de primul loc. A doua echipa de la SCOTT SRAM a facut pana.

10:10 – Se pare ca organizatorii au re-aranjat rezultatele intermediare iar la al doilea punct de alimentare Tudor Oprea si Lucian Logigan de Scott Geiger Team erau pe 35.

09:50 – Tudor Oprea si Lucian Logigan de Scott Geiger Team au trecut de al doilea punct de alimentare in pozitia 31.

09:35 -La al doilea punct de alimentare primii au venit Centurion Vaude 2. Ei au fost urmati la 47 de secunde de cele doua echipe de SCOTT SRAM si Kansai Plascon. Investeg Songo Specialized au pierdut aproape un minut cu pana. Ei sunt acum la 1 minut si 53 de secunde fata de primul loc. Cannondale sunt la aproape 5 minute in spatele celor de pe primul loc, in pozitia 7 in acest moment si daca cei de la Kansai Plascon isi mentin ritmul i-ar putea scoate pe Fumic/Avancini de pe podium in clasamentul general.

09:12 – Grotts a facut bine ca a ramas in fata. Investeg au facut pana si le-a dat repede o roata.

09:10 – Howard Grotts de la Spur Songo Specialized si-a lasat colegul care nu are cea mai buna zi in urma si a ramas in plutonul din fata sa-i ajute, daca e nevoie, pe Kulhavy/Sauser.

09:00 – Etapa este condusa in acest moment de Centurion Vaude 2 ( Nicola Rohrbach si Daniel Geismayr ). Ei au ajuns aproape de kilometrul 40 si au aproape 1 minut avans fata de cele doua echipe de la Scott SRAM, Investec Songo Specialized si Kansai Plascon.

08:13 – Tudor Oprea si Lucian Logigan au venit in pozitia 36 la primul punct de alimentare intr-un pluton de 5 echipe.

08:10 – La primul punct de alimentare a sosit un pluton cu primele 10 echipe din fruntea cursei. Toate cele 3 echipe de pe podium in clasamentul general erau in primele 10.

08:05 – Primii au inceput deja sa urce pe Groenlandberg. Urcarea a devenit mult mai dificila din cauza vantului care sufla cu putere din fata.

07:20 -In zona de start erau 4,7 grade Celsius la ora 06:55 iar vantul sufla destul de puternic.

07:07 – Primii au plecat deja in cursa. Prognoza meteo anunta o zi destul de mohorata in Africa de Sud cu o maxima de 23 de grade Celsius. La aceasta ora sunt 6 grade Celsius. In zona celei mai brutale urcari din etapa, Groenlandberg, vantul sufla cu putere.

 

Penultima etapa de la Absa Cape Epic 2017 este cea mai … abrupta. Cea mai grea.

Concurentii au de parcurs un traseu care masoara 103 kilometri, iar diferenta de nivel este de 2750 de metri. Exista o urcare de 9 kilometri in care riderii vor urca 600 de metri diferenta de nivel.

Transmisia live a cursei va putea fi urmarita pe www.cape-epic.com.

Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team sunt in acest moment pe locul 34 in clasamentul general. Aseara au povestit in transmisia live ca etapa a 5-a a fost una foarte dificila pentru ei, una in care nu s-au simtit foarte bine. O etapa care i-a solicitat foarte mult in contextul celor 5 zile precedente. Speram ca astazi “sa-si gaseasca picioarele” si sa-si mentina pozitia in clasament, desi putem doar sa ne imaginam cat de greu e. Hai, Romania!

Iata cum va fi etapa cu numarul 6:

Vom reveni cu amanunte live in acest articol in timpul cursei care are startul programat la ora 07:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *