Absa Cape Epic 2017 – a cincea etapa

Etapa de astazi de la Absa Cape Epic 2017 este una ceva mai scurta dar cu o diferenta de nivel suficienta: 84 de kilometri cu 2100 de metri.

Transmisia live a cursei va putea fi urmarita pe www.cape-epic.com.

Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team sunt in continuare pe locul 33 in clasamentul general. In transmisia live de pe pagina de Facebook a echipei ei spuneau aseara ca se simt bine si nu sunt foarte obositi.

Iata ce li s-a pregatit concurentilor:

Vom reveni cu amanunte.

08:15 – La ora 07:00 s-a dat primul start. A plouat si e racoare.

08:20 – Primele la primul punct de alimentare au trecut cele doua echipe de la SCOTT SRAM. Ele sunt urmate la 45 de secunde de Investeg Songo Specialized si Kansai Plascon. Echipa Cannondale e la 3 minute si 45 de secunde in spate.

09:20 – La al doilea punct de alimentare s-a marit distanta dintre primele doua echipe de la SCOTT SRAM si Investeg Songo Specialized la 1 minut si 13 secunde. Cei de la Cannondale, actualii ocupanti ai locului 1 la general, au venit in pozitia 9.

09: 25 – In acest moment, intre primele trei clasate la categoria Masters se duce cea mai spectaculoasa lupta. Castigatorul Turului Frantei in 2011, Cadel Evans, alaturi de colegul sau George Hincapie, cel de al carui nume este lipit cel al lui Lance Armstrong, vor sa reduca din diferenta de timp. Insa toate cele 3 echipe de pe primele 3 pozitii la categoria Masters merg in pluton. Etapa de astazi insa e una care se desfasoara in mare parte pe single trail-uri.

09:30 – Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team se aflau in pozitia 36 la al doilea punct de alimentare.

10:10 – La al treilea punct de alimentare cele doua echipe SCOTT SRAM conduc in continuare etapa. Ele au un avans de 1 min si 35 de secunde fata de Investeg Songo Specialized. Cei de Cannondale au probleme.  Avancini “s-a izbit de zid”, adica se resimte foarte tare din cauza efortului. Manuel Fumic il asteapta.

10:50 – A cincea etapa a fost castigata de Nino Schurter si Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing. Ei au venit impreuna cu colegii lor de echipa alaturi de care, la fel ca ieri, au lucrat impreuna si au controlat cursa. Asadar, locul 2 este ocupat astazi de SCOTT SRAM Young Guns ( Michiel Van der Heijden si Andri Frischknecht). In pozitia a 3-a au sosit Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy  ).

11:00 – Acest rezultat schimba clasamentul general. Astfel, dupa ce timp de 5 etape echipa Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini ) au dominat clasamentul astazi ei cedeaza locul pentru Nino Schurter si Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing. Pe 2 in clasamentul general urca Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy  ).

13:30 – Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team au terminat etapa de astazi pe locul 51. In articolul care face rezumatul etapei pe care il vom publica in jur de ora 18:00 vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *