Absa Cape Epic 2017 – rezumatul etapei numarul 4

A patra etapa de la Absa Cape Epic 2017 a fost cea mai lunga dintre toate: 112 kilometri si o diferenta de nivel de 2150 de metri.

La fel ca in celelalte zile startul s-a dat la ora 07:00. Pentru astazi se anuntasera precipitatii dar si in Africa de Sud prognoza se refera la timpul probabil. De plouat n-a mai plouat dar temperaturile au ajuns la ora 14:00 la 37 de grade Celsius in trecatoarea Botrivier.

Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team erau in pozitia 34 la ultimul punct de alimentare. Ei au incheiat aceasta etapa pe locul 33.

Dupa 3 ore si jumatate de la startul cursei la al 3 lea punct de alimentare cursa era condusa de echipa Kansai Plascon ( Hector Leonardo Paez Leon si Max Knox ). Nino Schurter si Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing se aflau in spatele lor la 45 de secunde. Impreuna cu ei au venit si colegii lor de echipa, Michiel Van der Heijden si Andri Frischknecht de la SCOTT SRAM Young Guns, cu care au colaborat pana la finalul cursei in incercarea de a castiga aceasta etapa. Planul le-a iesit.

A patra etapa de la Absa Cape Epic 2017 a fost castigata de SCOTT SRAM Young Guns ( Michiel Van der Heijden si Andri Frischknecht).  Pe locul 2 s-au clasat  Nino Schurter/Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing. Cei patru sportivi de la SCOTT SRAM au trecut impreuna linia de sosire asa ca n-am avut ocazia sa vedem un sprint pe final de cursa. E clar ca Nino Scurter le-a facut cadou aceasta victorie colegilor de echipa.  Pe locul 3 s-au clasat Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini ).

A fost o etapa grea:

Cu inca o serie de peisaje care-ti taie rasuflarea:

Dintre fete, primele din etapa de azi au sosit Esther Suss si Jennie Stenerhag de la Meerendal CBC. Pe locul 2 s-au clasat Hansgrohe Cadence OMX Pro ( Mariske Strauss si Annie Last ), iar in pozitia a treia au venit Sabine Spitz si Robyn de Groot de la Ascendis Health.

Astazi am aflat si metoda Schurter de depasit pe single trail:

Iata rezumatul video al etapei numarul 4:

Etapa de maine arata asa:

Haideti sa vedem care este situatia in clasamentul general cu trei etape inainte de finalul Absa Cape Epic 2017:

MASCULIN: Victoria de astazi a echipei SCOTT SRAM a produs cateva modificari in clasamentul general. Pe primul loc sunt in continuare Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini ). Pe locul 2, la distanta de 1 minut si 42 de secunde au urcat o pozitie Nino Schurter si Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing. Dupa ce in ultimele zile puternica echipa Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy  ) s-a clasat pe pozitia a doua, sosirea pe locul 4 in etapa de astazi ii coboara o pozitie in clasament, astfel ca in acest moment ei sunt pe locul 3 la general, la o distanta de doar 33 de secunde de locul 2 si 2 minute si 15 secunde de locul 1. Pe locul 4, la distanta de 11 minute si 32 de secunde se afla echipa Kansai Plascon ( Hector Leonardo Paez Leon si Max Knox ) care la ultimul punct de alimentare al celei de-a patra etape se aflau pe primul loc, cu 45 de secunde in fata celor doua echipe de la SCOTT SRAM. Locul 5 este ocupat de Centurion Vaude 2 ( Nicola Rohrbach si Daniel Geismayr ), cei care la etapa de ieri, atreia, s-au clasat pe a treia pozitie. Ei sunt la distanta de 12 minute si 43 de secunde fata de locul 1. Victoria din etapa de astazi a echipei SCOTT SRAM Young Guns ( Michiel Van der Heijden si Andri Frischknecht) ii urca doua pozitii in clasamentuL general, de pe locul 9 au urcat pe locul 7.

FEMININ: La fete situatia nu este la fel de stransa ca la baieti. Locul 1 este ocupat de Meerendal CBC ( Esther Suss si Jennie Stenerhag ). Pe locul 2 la o distanta de 12 minute si 40 de secunde sunt Ascendis Health ( Sabine Spitz si Robyn de Groot ). Locul 3 este ocupat de Hansgrohe Cadence OMX Pro ( Mariske Strauss si Annie Last ) care sunt la distanta de 27 de minute si 24 de secunde fata de primul loc. Ocupantele locului 4,  Ariane Lüthi si Adelheid Morath de la Spur, dupa ce in etapa a doua au venit pe 3, in etapa de ieri au sosit de abia in pozitia a 8-a, iar azi  pe 4, au acumulat o intarziere fata de locul 1 de 50 de minute si 48 de secunde.

MASTERS: Desi initial nu ne propusesem sa scriem si despre situatia din aceasta categorie, ne vedem obligati sa o facem datorita numelor implicate in batalia pentru primul loc. Deocamdata pozitia intai este ocupata de Orbea Factory ( Tomi Misser si Ibon Zugasti ). Locul 2 le apartine celor de la CST Sandd American Eagle ( Bart Brentjens si Abraao Azevedo ) la distanta de 3 minute si 6 secunde. Pe locul 3, la distanta de 9 minute si 22 de secunde, ii avem pe BMC Absa Racing Team ( Cadel Evans – castigatorul Turului Frantei in 2011 si George Hincapie ). Toate cele 3 echipe de pe primele 3 locuri la Masters sunt in top 30 la GENERAL.

De altfel, cei de la Orbea Factory au un canal pe YouTube.com unde posteaza update-uri extraordinare. Noi de abia le-am descoperit zilele trecute si credem ca trebuie sa va bucurati si voi de ele. Un exemplu ar fi …. chiar etapa de azi:

 

La celelalte categorii situatia e destul de clara. Razultatele pot fi consultate AICI.

Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team sunt pe locul 33.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *