Absa Cape Epic 2017 – rezumatul etapei numarul 2

Dupa o noapte in care a plouat cu tunete si fulgere in Africa de Sud in tabara unde se afla concurentii de la Absa Cape Epic 2017, s-a dat startul la ora 07:00. Desi a doua etapa era programata sa masoare 102 kilometri cu 2350 de metri diferenta de nivel organizatorii au luat decizia de a micsora distanta cu 40 de kilometri din cauza cadurii prea mari si a umiditatii excesive, cu scopul de a proteja concurentii.

Acestia au avut la dispozitie pentru aceasta a doua etapa un traseu de doar 62 de kilometri cu aproximativ 1500 de metri diferenta de nivel.

Sportivii romani Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team au terminat aceasta etapa pe locul 35, insa in clasamentul general au ramas in continuare pe locul 31.

Cu aproximativ 10 minute inainte de final cursa era condusa de cvartetul Manuel Fumic/Henrique Avancini de la Cannondale Factory Racing XC si Nino Schurter/Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing care au colaborat asa cum fac si ciclistii de sosea. Ei au executat chiar si o asa zisa “morisca” insa lucrul in echipa nu i-a ajutat foarte mult pentru ca in final au fost prinsi de Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy de la Investeg Songo Specialized dupa o urmarire de aproximativ 50 de minute.

A doua etapa de la Absa Cape Epic 2017 a fost castigata de Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy ) care nu doar ca si-au luat revansa dupa prima etapa in care din cauza unei pene au ratat locul 1, dar au si demonstrat forma si forta fantastica in care sunt la acest concurs. Pe locul 2 au sosit SCOTT SRAM MTB Racing ( Nino Schurter si Matthias Stirnemann ), iar pe 3 s-au clasat castigatorii etapei de ieri Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini ). Toti cei 6 rideri au sosit la distanta de 1-2 secunde.

Iata cum a fost:

Dintre fete primele au sosit Esther Suss si Jennie Stenerhag de la Meerendal CBC si in pozitia a doua Sabine Spitz si Robyn de Groot de la Ascendis Health, la fel ca ieri. Locul 3 le-a revenit in etapa de astazi lui Ariane Lüthi si Adelheid Morath de la Spur care au reusit sa vina cu 2 minute inaintea echipei Hansgrohe Cadence OMX Pro ( Mariske Strauss si Annie Last ).

Iata ce peisaje le-au fost puse la dispozitie concurentilor, desi, nu credem ca au avut timp sa se bucure de ele:

In linii ceva mai mai mari, a doua etapa arata asa:

Iata cum arata etapa de maine:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *