Absa Cape Epic 2017 – rezumatul etapei numarul 1

Astazi s-a desfasurat prima etapa a celui mai important concurs de MTB pe etape din lume, Absa Cape Epic. Este pentru prima oara cand transmisia live acopera toate zonele unui maraton, putem spune ca a fost ca la Tour de France, Vuelta, Il Giro, etc, dar la MTB.

Romania are sansa sa fie reprezentata de doi dintre cei mai buni rideri din tara, Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team care si-au finantat deplasarea la acest concurs din fondurile echipei. Dupa ce ieri la Prologul concursului s-au clasat pe pozitia 31, astazi au urcat o pozitie si sunt in acest moment pe 30 in clasamentul oficial, desi imediat dupa etapa de azi erau anuntati tot pe pozitia 31.

Prima etapa a fost castigata de echipa Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini ) care au preluat comanda cand, din grupul de conducere format din patru rideri, cei doi membri ai echipei Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy ) au fost nevoiti sa se opreasca, primul avand o pana in urma unei cazaturi.

Au fost nevoiti sa opreasca iar in timp ce rezolvau problema au fost depasiti de SCOTT SRAM MTB Racing ( Nino Schurter si Matthias Stirnemann ). Cateva minute mai tarziu cei de la Investeg Songo Specialized au revenit in pozitia secunda pe care au si incheiat prima etapa de la Absa Cape Epic 2017. Un Stirnemann obosit a tinut echipa SCOTT SRAM MTB Racing un pic in spate, dar chiar si asa ei au terminat pe cea de-a treia pozitie in clasamentul general.

Iata cele mai dramatice situatii din etapa 1:

La feminin situatia e urmatoarea: Esther Suss si Jennie Stenerhag de la Meerendal CBC sunt in fruntea clasamentului. Pe 2 se claseaza Sabine Spitz ( care, dupa cum ati vazut din filmarea de mai sus, a cazut destul de rau astazi ) si Robyn de Groot de la Ascendis Health, iar pe 3 sunt Mariske Strauss si Annie Last de la Hansgrohe Cadence OMX Pro.

A fost o etapa dura insa a oferit peisaje extraordinare. Iata-le:

Asa a fost prima etapa din Absa Cape Epic 2017 pe scurt:

Maine urmeaza o etapa cel putin la fel de grea.

Bike FM va reveni cu amanunte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *