Primul concurs de MTB in Parcul Natural Vacaresti este anuntat pentru toamna acestui an

Capitala Romaniei se pare ca este o resursa necontenita cand vine vorba de trasee off road. Trasee pe care sa fie organizate concursuri. Multi dintre iubitorii de MTB se asteptau sa fie amenajat un traseu de concurs in Parcul Carol insa surpriza vine din alta parte.

Incepand din luna februarie a anului 2017 Parcul Natural Vacaresti are un administrator legal, este vorba chiar de Asociatia Parcul Natural Vacaresti care, dupa ce la finalul anului trecut a organizat o plimbare cu bicicleta in Delta Vacaresti cu scopul de a face cunoscuta zona cat mai multor iubitori de natura, a anuntat ca in toamna acestui an, cel mai probabil la inceputul lunii noiembrie, va organiza impreuna cu BikeXpert Racing Team – partenerul tehnic al Parcului Natural Vacaresti, un concurs off-road pentru cei care vor sa se bucure de o competitie aparte la final de sezon.

Luna noiembrie este cea mai potrivita pentru organizarea acestuia pentru ca la acea data pasarile calatoare isi vor fi luat zborul iar ceilalti “rezidenti permanenti” ai parcului si ei sunt pregatiti de hibernare/iernare. Temperaturile in Parcul Natural Vacaresti difera de cele din Bucuresti acolo constituindu-se un micro-climat ce poate oferi cateva grade in plus in cazul unui noiembrie mai racoros.

Traseul pe care va fi organizata competitia va fi unul de tip XCO si va fi unul de viteza pentru ca relieful si gradul de protectie nu permit amenajarea unor zone excesiv de tehnice. Traseul va fi amenajat dupa consultarea specialistilor, in zone permisive, pe coama digului si pe potecile centrale, astfel incat impactul asupra speciilor si habitatelor sa fie 0. Va fi insa un traseu spectaculos prin prisma peisajelor pe care il ofera Delta Vacaresti. Peisaje de care va puteti bucura de altfel pe tot parcursul anului, in parc urmand sa fie amenajate si foisoare pentru cei care vor sa observe speciile de pasari si mamifere prezente acolo.

Vom reveni cu detalii despre aceasta competitie care cel mai probabil se va numi “Vacaresti Bike Contest “.

Bike FM va fi acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *