Ziua B 2017 are loc pe 23 aprilie la Cernica – curse separate, start in valuri, locuri limitate

Pe 23 aprilie, la Cernica, Riders Club dă startul competițiilor de ciclism din acest an.

Un nou sezon Riders Club, plin de aventuri în mijlocul naturii și noi surprize, ia startul în această primăvară. Prima experiență de mountain bike ce adună număr record de participanți din această comunitate este: ZIUA B! Aflat la cea de-a 5-a ediție, evenimentul oferă oportunitea de a vă bucura din nou de mișcare în pădure, de aer curat și de a colecționa noi amintiri alături de familie și prieteni. Pe 23 aprilie 2017, pe malul lacului Cernica, ZIUA B, susținut de Gatorade, dă startul concursurilor cicliste de MTB din calendarul sistemului Riders Club, destinat sportivilor amatori.

Fie că v-ați testat deja abilitățile de rideri în cursele din anii trecuți, la șes, deal sau munte, fie că abia ați descoperit acest sport frumos, fie că vă declarați iubitori de viteză sau pasionați de plimbare în natură, evenimentul ZIUA B este locul perfect pentru a explora toate aceste posibilități. De la atmosfera veselă și distractivă din zona de Start/Finish, până la cursele variate pe trasee pitorești în inima naturii, fiecare moment al zilei vă va încânta și veți avea o experiență de poveste alături de oameni cu spirit frumos.

Așadar, pe 23 aprilie, vă invităm să explorați două trasee, desenate pe malurile lacului Cernica și croite prin mijlocul pădurii Cernica-Pantelimon, pregătite special pentru voi de echipa MPG și multiplul campion național Răzvan Jugănaru. Pentru cicliștii începători și pentru copii, începând de la vârsta de 5 ani, este creată tura scurtă de 19 kilometri, accesibilă și usor de parcurs, astfel încât oricine să poată beneficia de o plimbare frumoasă în natură. Pentru riderii bine antrenați este disponibilă cursa lungă, pe traseul Standard, de 38 de kilometri, care va oferi ocazia numai bună de a goni pe cărările întortocheate ale pădurii și de a admira culorile vii ale primăverii. Înscrierile sunt deschise și se fac online pe pagina evenimentului, iar până pe 13 martie beneficiați de prețul minim de înregistrare de 75 de lei de persoană. Pentru copii este valabil tariful unic de 45 de lei pe toată durata înscrierilor. Pe cele două trasee se vor desfășura nu mai puțin de 41 de curse în total.

Startul se va da dintr-o zonă deosebit de atractivă, in imediata vecinătate a Extreme Park Cernica, unde veți avea la dispoziție numeroase facilități: parcare, restaurante, dar și posibilitatea de a traversa lacul Cernica pe tiroliană, toate acestea oferind atât sportivilor cât și susținătorilor lor oportunitatea de a se bucura de o zi de primăvară în aer liber. În cadrul evenimentului este asigurată o zonă de relaxare în care participanții și susținătorii lor vor avea acces la terasă, catering și puncte de alimentare și hidratare. Nevoile concurenților vor fi acoperite de multiplele facilități disponibile în zona de Start, printre care se numără asistență medicală, garderobă, vestiar și asistență mecanică pentru biciclete oferită de AmBike – Ambulanța de Biciclete.

Pe lângă aventurile de pe traseu, participanții vor avea numeroase beneficii pregătite de Riders Club împreună cu sponsorii și partenerii evenimentului.

Cea de a 5-a ediție a competiției ZIUA B este susținută de Gatorade, în calitate de partener oficial și de CIUC Natur Radler, partenerul oficial al sistemului de ciclism Riders Club. În pachetul competițional, participanții vor găsi: numărul de concurs, cu un cip unic de cronometrare atașat; tricoul evenimentului ZIUA B, un bidon pentru apă și o sticlă cu băutură sportivă oferite de Gatorade, precum și alte produse asigurate de sponsori. BCR susține cursa Family în calitate de partener oficial. La finalul curselor, concurenții vor beneficia de o medalie de Finisher, iar apoi se vor putea relaxa în zona de catering unde vor primi câte o porție gustoasă de mâncare, iar adulții vor savura câte o bere CIUC Natur Radler.

Pentru cei mai competitivi care se vor lupta pentru locurile de pe podium vor fi oferite premii atractive asigurate de sponsorii evenimentului. De asemenea, riderii care vor rămâne până la sfârșitul evenimentului vor avea ocazia să participe la o super tombolă și să câștige premii variate.

Calendarul Riders Club 2017 numără în prezent 12 competiții în total, dedicate în special amatorilor, iar anul acesta vor fi lansate noi provocări, așadar fiecare iubitor de mișcare poate decide când va începe aventura MTB pentru el. Detalii găsiți pe: www.ridersclub.ro.

NOUTATILE EDITIEI DIN 2017:

In calitate de organizatori, dorim ca la ZIUA B sa punem in scena o experienta cat mai placuta pentru toti participantii, rideri competitivi sau pasionati de plimbarile pe bicicleta.

Astfel, ne-am propus sa facem traseul cat mai sigur si cat mai cursiv si, fata de anul trecut, formatul evenimentului se va schimba dupa cum urmeaza: startul va fi separat pentru copii si participantii de la cursa de Agrement, respectiv pentru cei care merg pe traseul Scurt, fata de riderii competitivi care vor pedala pe traseul Standard. In acest mod, vom evita intersectiile de orice fel intre participantii de pe cele doua trasee. In plus, vom avea start in valuri pentru cursele de pe traseul Standard, in functie de nivel. Atentie, asa cum am informat de fiecare data, startul cu un alt val se va sanctiona prin descalificare!

O alta masura decisa pentru a oferi o aventura frumoasa este limitarea numarului de participanti la 1.200, pentru a reduce aglomeratia de la Start si de pe trasee.

Programul complet al concursului ZIUA B, din 23 aprilie, a fost actualizat pe pagina evenimentului.

Va asteptam sa dati curs invitatiei la competitia din padurea Cernica si sa va bucurati din plin de curse!

Credit foto: Ovidiu Salavastru si Rares Gireada

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *