Vee Tire Team a reprezentat Romania la SNOW BIKE FESTIVAL

Echipa suceveana Vee Tire Team a fost singura din Romania prezenta la  concursul de MTB – Snow Bike Festival desfasurat in perioada de 19-22.01.2017, in Gstaad – Elvetia.

La primul si singurul concurs de Cross Country pe zapada din lume acreditat de Uniunea Ciclista Internationala Vee Tire Team a fost reprezentata de trei sportivi: Ciprian Calancea, Mihai David si Adrian Dumitru. Acesta din urma nu a fost inca anuntat oficial ca membru al echipei insa nu credem ca a imbracat echipamentul echipei sucevene doar “in joaca”. In acest context dorim sa-l felicitam pentru alegerea facuta.


La acest concurs au fost prezenti 105 concurenti din 19 tari de pe 5 continente, cu nume sonore din cilclismul international precum Nicola Rorbach – Elevetia si Markus Bauer – Germania, obisnuiti ai cupelor mondiale, Andreea Tiberi – Italia, ciclist ce a participat la olimpiada de la Rio in 2016 la proba de Cross Country Olimpic, care este si el component al marii familii Vee Tire la nivel mondial, Tracey Mosley – Marea Britanie, campioana mondial si europeana la Downhill, Greg Saw – Australia, castigator al trofeului Crocodile of Australia, dar si John Smith – Africa de Sud, fostul capitan al echipei nationale de rugby ce a castigat cupa mondiala in 2007.

Concursul a fost impartit in 5 etape din care patru au fost contra cronometru si una de Cross Contry Eliminator, dupa cum urmeaza:
1. Prolog – o cursa intensa pe un traseu de 7.5 km.
2. Etapa 1 – a propus un traseu de 29.9 km cu o diferenta de nivel de 786 m.
3. Etapa 2 – a avut 33.5 km si o diferenta de nivel de 945 m.
4. Eliminator Niht Race – un traseu scurt de maxim 1 km in care ciclistii plecau cate 4 de la start iar primii 2 se calificau in urmatoarea etapa.
5. Etapa 3 – insuma 34.5 km cu o diferenta de nivel de 706 m.
Concursul a fost unul extrem de dificil, tinand cont si de vremea rece din Alpi, unde media temperaturilor la start a fost de -10 grade Celsius iar traseele propuse traversau partiile de ski.

Echipa Vee Tire Team a reusit sa isi treaca in palmares cateva rezultate notabile:
Ciprian Calancea, locul 9 in clasamentul general
David Mihai, locul 22 in clasamentul general
Adrian Dumitru, locul 24 in clasamentul general


Ciprian Calancea a fost cel mai bun sportiv non-UCI din cursa de Night Eliminator Race, fiind singurul din aceasta categorie ce a ajuns pana in faza semifinalelor, reusind sa faca fata cu brio elitelor acestui concurs.

Deplasarea echipei Vee Tire Team in Elvetia se datoreaza administratorului Dimsim Anvelop SRL din Suceava, domnul Dinu Valeanu si producatorului international de anvelope Vee Tire Co.
Felicitari, Vee Tire Team Romania!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *