Maratonul Dunarii 2016 – final de sezon in forta pentru cursele Riders Club

Sezonul de MTB 2016 s-a incheiat duminica, 30 octombrie la Prundu, cu Maratonul Dunarii cursa organizata de Razvan Juganaru in parteneriat cu MPG.

Evenimentul ajuns deja la cea de-a treia editie a iesit un pic din tiparele concursurilor de ciclism off-road si pe langa alimentatia si hidratarea specifica sportivilor a dat sansa concurentilor de a savura si “bucate si udatura” din partea locului. Adica, fiind ultima cursa din an, concurentilor li s-a pregatit o petrecere de final de sezon stropita cu vin fiert din zona si frigarui de porc crescut in aceeasi regiune. Acesta a fost sacrificat in ajunul competitiei in prezenta primarului din Prundu si a organizatorului, Razvan Juganaru. Impreuna au vegheat la pregatirea frigaruilor care au intrat pe mana bucatareselor profesioniste din Prundu. In final au facut deliciul cursei.

14917242_1306054772751713_4320941114554564897_o

14884507_1305594946131029_4776020533847652637_o

Drumul pana la frigarui si vin fiert a inceput cu concursul care a avut startul la ora 11:00. Au fost pregatite doua trasee: unul de 17 kilometri pentru copii si incepatori si unul de 40 de kilometri pentru cei care sunt obisnuiti cu cursele off-road. Este unul dintre putinele concursuri, daca nu cumva singurul, care nu traverseaza nicio padurice sau un crang. Traseul parcurge in intregime doar zone deschise de pe dealurile si campurile din vecinatatea Giurgiului. Desi traseul de 40 de kilometri are o diferenta de nivel de aproximativ 350 de metri a reusit sa-i puna in dificultate pe multi dintre concurentii amatori care au avut de infruntat un puternic vant din fata pe jumatate din traseu. Ziua a fost una deosebit de frumoasa pentru finalul lunii octombrie asa ca toti cei prezenti la cea de-a treia editie a Maratonului Dunarii s-au bucurat de ea.

Membrii echipei Bike FM au fost reprezentati de Memo si Radu. Ambii au ales traseul de 40 de kilometri.

14859849_1801404216769468_6932171116694568235_o

Memo: “Este pentru a doua oara cand particip la Maratonul Dunarii. Cunosteam traseul de anul trecut asa ca stiam ce ma asteapta. Stiam si ca o sa bata vantul destul de tare. Dar stiam ca daca o sa bata din fata, il voi avea si din spate. Trebuie sa recunosc ca am mers destul de bine pana am facut pana, undeva la kilometrul 28-29. In acel moment m-am relaxat si resemnat. Au trecut vreo 15-20 de minute pana am rezolvat-o. Nu m-am grabit deloc. Dupa aceea am continuat cursa intr-un ritm foarte relaxat. Am stat vreo 2 ore si 10 minute pe traseu. Daca nu faceam pana, in afara de faptul ca ma clasam mult mai bine, as fi avut si mai mult timp pentru a sta in compania minunatelor bucate pregatite pentru noi la Prundu. A fost un concurs pe stilul meu: nici lung traseul, nici greu si la final gratar. 🙂 “

14917251_1282361898482821_2191166373826590280_o

Radu: “Pentru mine a fost o cursa foarte grea. Incerc sa ies cat mai des cu bicicleta insa in ultima jumatate de an am reusit sa pedalez doar in cadrul concursurilor organizate de Riders Club. Am vrut sa trec la traseul de 17 kilometri insa cand am vazut ce zi frumoasa este la Prundu mi-am zis ca e pacat sa nu ma bucur de peisajele pregatite pentru noi pe traseul lung. Ar fi trebuit sa iau in calcul si vantul. Mi-a fost foarte greu pe multe portiuni din traseu, mai ales pe urcari si in zonele unde eram expus la vant dar nu am renuntat. Stiam ca e ultima ocazie din acest an sa ma bucur de o pedalare in cadru organizat asa ca am strans din dinti, am ignorat crampele si am ajuns la final. Ma bucur ca am facut cunostinta cu traseul de la Maratonului Dunarii.”

14856013_1305595999464257_2564475040147780878_o

A fost un sezon Riders Club care a reusit sa scoata din casa foarte multi oameni care, daca n-ar fi existat evenimentele organizate de MPG, cel mai probabil ar fi ingrosat randurile celor care strabat mall-urile in lung si-n lat. Asteptam sa pedalam si in 2017 in cadrul evenimentelor marca Riders Club. 🙂

 

Credit foto: Marius Zamfir – Events Photogapher si Brindusa Mutoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *