Bike Fest – Aproape de Natura, a doua editie

Am primit pe adresa redactiei urmatoarele amanunte despre un eveniment de a carui existenta nu am stiut insa ne-a placut felul in care s-a desfasurat. Si consideram ca trebuie sa incurajam astfel de curse mai mici care se desfasoara intr-un fel aparte.

“Bike Fest Aproape de Natură, competiţie aflată la a-II-a ediţie, a avut loc in perioada 23-24 iulie în zona turistică Berivoi, judeţul Braşov.

ADN_BF_z1_23.07.20160015

Scopul principal este de promovare a sportului şi a activităţilor în aer liber, punând în acelaşi timp în valoare potenţialul zonei în ceea ce priveşte traseele de ciclism montan.

13726835_1337435892952257_8306734866950956927_n

Având în vedere că obiectivul principal al asociaţiei Aproape de Natură este de reconectare a copiilor cu natura, şi nu neapărat spiritul de competiţie, pe lângă cursa de MTB family de sâmbătă şi cea open de duminică am încercat să socializăm şi să-I încurajăm pe cei mici să stea afară, să se bucure de aer curat, de libertatea dată de statul la cort şi de servirea mesei împreună. Organizatorii au asigurat mesele de seară, locul de campare şi rehidratarea pe traseu, inclusiv asistenţa medicală, o mare parte a membrilor Aproape de Natură fiind medici de diverse specializări.

ADN_BF_z1_23.07.20160038

Sâmbătă cei mici au mers pe un traseu de 10 km, cu traversarea unor zone împădurite, cu treceri printr-un râu de munte. Tombola a avut premii pentru toţi, căşti pentru biciclete, kit-uri de pană şi alte surprize. Apreciate au fost trofeele învingătorilor, lucrate manual de Dragoş. După festivitatea de premiere cei mici au năvălit, cu voia şi la invitaţia proprietarilor în plantaţia de fructe de pădure din vecinătare pentru o burtică de zmeură, iar cei mari au făcut o plimbare pe biciclete în zonă, circa 25 km. A urmat gulaşul pregătit de bucătarul Aproape de Natură, bucătar antrenat în prepararea mâncării la foc de lemne şi ceaun mareee, antrenament dobândit în multele acţiuni Aproape de Natură!

Duminică a fost cursa adulţilor, sistem fox hunt, pe un traseu de 20 km. Din fericire ”vânătorul” nu a reuşit să-i prindă pe cei de pe podium, cele 15 minute avans fiind suficiente pentru a fi podiumul complet. A urmat festivitatea de premiere, încheiata cu binecunoscutul ceaun oferit de organizatori.

 

ADN_BF_z2_23.07.20160041

Organizator – Aproape de Natură

Partener – Bike Sensation

Sponsori – Outdoor & Bike Campina, Hydrorex, DHS Parts, Radial Trans.

Păreri ale participanţilor, poze, impresii se regăsesc pe paginile FB

https://www.facebook.com/Aproape-de-natura-465335113592578/

https://www.facebook.com/bikesensationromania/ “

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *