Duminica 19 iunie 2016 suntem asteptati la Cetatuia XCO Iasi

Pe data de 19.06.2016 iubitorii de andrenalina si miscare in aer liber sunt asteptati la competitia MTB Cetatuia XCO Iasi ( UCI C2) incepand cu ora 10.

Cetatuia XCO Iasi ( UCI C2) este singurul concurs UCI din regiunea Moldovei iar participare se anunta a fi una internationala si nationala. Traseul este in padurea de la poalele cunoscutei Manastiri Cetatuia, intr-un cadru natural deosebit de placut.

Traseul, prin dificultatea lui, prin tipul de teren pe care se desfășoară, succesiunea de curbe, pante și rampe este unul dintre puţinele din categoria lui la nivel național. De fapt, există doar un singur traseu în Romania omologat pentru acest tip de competiție, în zona Sibiu şi maxim încă 3 trasee care se apropie de caracteristicile tehnice necesare.

Din această perspectivă, IAȘI-ul este pe harta competițiilor internaționale de XCO, oportunitate unică de a avea şi alt tip de competiții în afară de fotbal, tenis sau alergare.

Traseul unui singur tur are o lungime de 5 km şi o diferență de nivel de 200 m.
Competiția va avea un traseu de 5-6 tururi pentru ELITE şi 2-3 tururi pentru amatori şi feminin.

Inscrierile se fac aici.

Formatul cursei este unul de tip XCO, ceea ce creşte spectaculozitatea sa, cursa putând fi urmărită de spectatori pe tot parcursul ei.

Evenimentul în sine va dura doua zile, pe parcursul unui weekend (sâmbătă-duminică).
În prima zi a evenimentului participanții sunt invitați să testeze traseul.

In a doua zi a evenimentului se vor desfășura cursele de XCO, împreună cu un program de tombole şi divertisment pentru spectatori.

Informatii actualizate despre eveniment gasiti in cadrul evenimentului de pe Facebook si pe site-ul www.xco-iasi.ro .

Bike FM va fi acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *