XC Riders MTB Challenge 2016 ESTE REPROGRAMAT PENTRU 26 IUNIE 2016

Duminica 26 iunie 2016 este programata a treia editie a maratonului “XC Riders MTB Challenge”, competitie organizata de Asociatia XC Riders, la aproximativ 100 km de Bucuresti, pe dealurile impadurite ale Subcarpatilor de Curbura din judetul Buzau.

poster-site2

Startul se va da din statiunea balneara Sarata Monteoru.

profil30
Profilul traseului de 30 de kilometri

 

Traseele propuse se adreseaza atat ciclistilor cu un nivel avansat de aptitudini, pentru care este pregatit un traseu de andurata, avand elemente tehnice, cu o distanta de 65 km si 1800m diferenta de nivel, cat si ciclistilor  de  nivel  incepator sau mediu ce  vor  experimenta  un  traseu provocator dar  mai  scurt  avand  30 km si 800m diferenta de nivel.

 

profil65
Profilul traseului de 65 de kilometri

 

Inscrierea participantilor la concurs se face online pe www.xcriders.ro .

Informatii actualizate despre concurs gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului. Una dintre cele mai recente informatii gasite in acest loc ne ofera urmatoarele amanunte:

“Toata lumea interesata stie deja prognoza meteo din zilele urmatoare asa ca vrem sa punem punctul pe “i”. Se anunta ploi, ce este de facut !?! Noi ne pregatim deja pentru ce este mai rau si ne asteptam la ce este mai bine. Adica am largit marginile in zonele de ocolire a baltilor permanente, din zonele cele mai umbroase si chiar bucle ocolitoare, pentru zonele cu noroi, in care sunt sleauri adanci. Sfatul nostru este sa NU abordati tactica “cu viteza inainte” prin balta, aici baltile ascund santuri adanci sapate de 4×4 si singura solutie rationala este sa va folositi abilitatile de cautare a trasei ideale. Fiti atenti la schimbarile sucesive de pe stanga pe dreapta drumului si la urmele lasate de ceilalti pentru evaluarea aderentei.
Toate acestea nu sunt un secret pentru majoritatea celor care vor participa la acest concurs, insa am dorit sa deschidem un topic, in care sa prezentam situatia traseului cat mai aproape de realitate.
Traseul lung, este destinat pentru cei mai bine pregatiti dintre voi si o sa va lasam sa va surprida in toata splendoarea lui. Zonele “fierbinti” vor fi, la urcare, pe rampele de la intrarea pe bucla lunga si la cele trei praguri dupa ultimul punct de alimentare, iar la coborare, dupa zona pietroasa din coborarea de la releu, este o zona argiloasa cu urme adanci de vaci si alte santuri care tine cateva sute de metrii pana la intrarea in drumul forestier.
In cazul extrem, in care va ploua in cantitati considerabile, suntem pregatiti pentru varianta cu doua ture pe bucla scurta.

LATER EDIT – Tot de acolo am aflat si de reprogramarea concursului:

“ANUNT DE ULTIMA ORA!

Dragi prieteni, venim cu informatii la “cold” dupa tura facuta astazi pe traseul de concurs.

Dupa cum banuiti situatia traseului este la limita ciclabila, in momentul actual.

Cum prognoza meteo continua sa fie nefavorabila, am decis sa amanam desfasurarea evenimentului, intr-o zi cu soare 🙂 , pe data de 26 IUNIE 2016.

Ne dorim ca prin aceasta decizie sa venim in intampinarea tuturor celor care isi doresc sa se bucure cu adevarat de aceste trasee.

Perioada de inscriere se va prelungi pana la data de 22 IUNIE 2016.

II rugam, pe cei care nu mai pot participa si doresc restituirea taxei, sa ne contacteze la info@xcr.ro pana la data de 3 IUNIE 2016.

Va multumim pentru intelegere!”

Partenerul oficial al evenimentului este Skoda.

Alimentarea pe traseu este oferita de magazinul LeBIG,  pasta party este pregatita de TOLEDO, Bergenbier  ofera berea, iar energizantele si isotonicele sunt oferite de HIGH5.

Premiile sunt oferite de: ELCARGID (dealer Skoda), AFI SPORT.ro (magazin de biciclete- dealer GHOST), GLOBAL  Hypermarket, SARA si ALASCOM.

Un set de multumiri se indreapta si catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sarata Monteoru pentru realizarea evenimentului si a amenajarii traseelor de cicloturism.

Pentru detalii suplimentare il puteti contacta pe Dan Florianu la telefon 0766.334.746 sau pe mail la dan@xcriders.ro .

Bike FM va fi acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *