In week-end Riders Club si RUNFEST au adunat peste 3500 de iubitori de sport si natura in Padurea Cernica


Sunt doua mari directii catre care cei mai multi dintre  iubitorii de sport din Romania si-au indreptat atentia: competitiile de ciclism si competitiile de alergare. Aceste doua sporturi au reusit sa atinga ramura sportiv sensibila a romanilor si in concluzie, ei fac tot posibilul sa se intalneasca in cadru organizat.

Week-end-ul 16-17 aprilie 2016 a fost un foarte bun prilej de intalnire in Padurea Cernica. In primul rand datorita vremii care se anuntase a fi una extraordinar de frumoasa pentru mijlocul lunii aprilie. Desi cu cateva zile inainte a plouat, traseele pregatite in zona Cernica n-au fost excesiv de mocirloase. Au fost zone cu noroi, destul de multe, insa traseele au fost practicabile. Si de cei care au ales sa le parcurga pe bicicleta, dar si de cei care au dorit sa alerge pe ele. Toata lumea s-a bucrat de peisaje superbe de primavara si de miros de padure proaspata.

Organizatorul,  MPG,  a pregatit pentru sambata 16 aprilie,   Ziua B,  un eveniment din seria Riders Club destinat iubitorilor de ciclism off-road, sustinut in acest an de Gatorade,  iar pentru duminica 17 aprilie crosul RACE TO NATURE Trail and Family Run, din seria evenimentelor de alergare RUNFEST dedicate pasionatilor de trail running.

                 ZIUA B_start

Ziua B, concurs ajuns deja la cea de-a patra editie, se bucura de foarte multa atentie din partea amatorilor din doua motive: e unul dintre primele concursuri mari din an si se desfasoara pe un traseu suficient de usor ca sa poata fi parcurs chiar si de copii de 6-7 ani. Editia din 2016 a fost de departe cea mai “uscata” dintre cele care au avut loc pana acum. Dar si cea mai insorita. Aproximativ 1000 de concurenti s-au asezat la start, dispusi pe cele 4 niveluri de performanta si au parcurs, in functie de alegerea facuta, 19 sau 38 de kilometri. Initial, cei de la traseul standard aveau pregatit un traseu de 44 de kilometri, insa din motive ce tin de protectia padurii si a habitatului animalelor acesta a necesitat cateva ajustari.

 

ZIUA B_traseu 1  ZIUA B_traseu cursa Family 1

Pentru o parte dintre cei prezenti la Ziua B a fost pentru prima oara cand au iesit cu bicicleta pe un traseu din padure. Unii dintre acestia, riderii mai mici, au doar 6 ani. Unii 60 sau chiar mai mult. Important e ca Riders Club le-a oferit sansa de a pedala alaturi de cei experimentati. Exista foarte multi dintre ciclistii experimentati care sunt nemultumiti ca cei mai slab pregatiti, dar si copiii, au partea finala de traseu comuna, primii uitand ca inainte de toate in aceste competitii trebuie sa conteze fair-play-ul. Si apoi, daca e sa ne aducem aminte, este impresionant pentru un incepator care se chinuie cu toate puterile lui sa mearga cu, sa zicem 10 km/h, sa vada cum zboara un avansat cu 25-30 de km/h pe langa el.

Ziua B 2016 a fost castigata de Dinamo BikeXpert Racing Team. Rezultatele in clasamentul general au fost urmatoarele:

12983890_1126399124079100_3002937242574209863_o
Podium nivel 1 masculin – 20+ – de la stanga la dreapta: Alexandru Stancu – Dinamo BikeXpert Racing Team, Attila Madaras – Dinamo BikeXpert Racing Team si Adrian Dumitru – Cannondale Romania

 

  1.  Attila Madaras  – Dinamo BikeXpert Racing Team
  2.  Alexandru Stancu – Dinamo BikeXpert Racing Team
  3.  Attila Malnasi – Dinamo BikeXpert Racing Team

In clasamentul feminin situatia a fost urmatoarea:

13002493_1126398057412540_2596994027064388395_o
Podium nivel 1 – feminin – 14+ – de la stanga la dreapta: Beata Piringer – Giant Liv Romania, Irina Dumitru – Dinamo BikeXpert Romania, Aneliya Karagyozyan

 

  1.  Irina Dumitru – Dinamo BikeXpert Racing Team
  2.  Beata Piringer – Giant Liv Romania
  3.  Aneliya Karagyozyan

Colegii nostri Memo si Mihai s-au bucurat si ei de atmosfera de concurs de la Ziua B. Si-au venit destul de bine avand in vedere ca sunt niste amatori batranei si grasunei. 🙂

13041399_1126313677420978_4320221763761719698_o 12983276_1126311720754507_1073018739438805859_o

Rezultatele pot fi consultate aici.

 

A doua zi, duminica 17 aprilie, la Cernica a avut loc RACE TO NATURE Trail & Family Run. Noi n-am reusit sa ajungem, din pacate, la acest eveniment, dar i-am intrebat pe organizatori cum a fost. Iata ce-am/ati ratat:

” Duminică, 17 aprilie, a fost rândul alergătorilor să umple de strigăte pădurea Cernica, la crosul RACE TO NATURE Trail & Family Run, eveniment susținut de Running Warehouse Europe, și la cursele de copii KIDS RACES RUNFEST by Ion Țiriac Foundation. Crosul s-a bucurat de susținerea a numeroși ambasadori, prezenți la start alături de toți iubitorii de mișcare și care au alergat în diferite curse: Gabriela Szabo, campioană olimpică și mondială la atletism, Zsolt Gyongyossy, antrenor emerit, Horațiu Dumitrescu, fost sportiv de performanță și antrenor la World Class Atlantis, Călin Novăcescu, antrenor de Taekwondo, Fitness și Culturism, și alergătorii de semimaraton și maraton Stelian Largă și Sorin Chineață.

KIDS RACES RUNFEST_start  RACE TO NATURE_RUNFEST Cernica_start adulti

De la prima oră, zona de Start/Finish din cadrul Extreme Park Cernica a fost invadată de sute de copii însoțiți de părinți, bunici și prieteni, toți plini de energie și gata să alerge în natură pe traseele dedicate lor. Participarea a fost gratuită pentru 350 de copii, cu vârste între 6 și 11 ani, care au pornit în cursele de 1 și 2 kilometri susținute de Ion Țiriac Foundation, și au demonstat că provocarea nu a fost prea mare pentru ei. Pe urmele lor au alergat ușor și părinții, mai emoționați decât cei mici, dar încântați că își pot susține copiii și că au parte de câteva minute de mișcare în aer liber. Cel mai sprinten pitic a fost Gabriel Baciu din Sibiu, încadrat la categoria 6-7 ani, care a ajuns în 4 minute și 41 secunde la Finish, în aplauzele furtunoase ale audienței. Iar cea mai rapidă dintre fete, la aceeași categorie de vârstă, a fost micuța Natalia-Teodora Nedelcu, din București.

RACE TO NATURE_RUNFEST Cernica_Gabi Szabo

Ne-am bucurat să vedem că cea mai rapidă alergătoare la cursa de 6 kilometri a fost celebra atletă Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică. Deși nu mai concurează în calitate de sportiv de performanță, de peste 15 ani, Gabi continuă să facă mișcare și, iată, cucerește cel mai înalt loc pe podium, pentru prima dată la o cursă dedicată amatorilor, fiind un model demn de urmat de tineri și de fiecare dintre noi. Alături de ea au urcat pe podium concurentele Simona Vîrci și Florina Georgescu. La fel de încântați am fost să îl vedem pe locul I pe podium, la categoria sa, pe antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy, în urma parcurgerii cursei de 10,5 kilometri. Cei mai rapizi sportivi la proba de semimaraton, 21 kilometri, la nivelul 1 masculin, au fost Andrei Cucolea, Daniel Stroescu și Robert Boroi, iar la nivelul 1 feminin au fost alergătoarele Iuliana Stroescu și Ilinca Maria Tempeanu.
Momentele frumoase trăite de pasionații de mișcare în acest weekend au fost surprinse în mii de fotografii, realizate atât la zona de Start/Finish, cât și pe traseele de concurs din pădurea Cernica-Pantelimon, care vor fi publicate în albume pe paginile Facebook Riders Club și RUNFEST. Detalii despre următoarele evenimentele de ciclism și alergare veți găsi pe site-urile www.ridersclub.ro și www.runfest.ro.

KIDS RACES RUNFEST_amasadori si copii 1

Cei care vor să se bucure în continuare de atmosfera frumoasă de sport și relaxare oferită de echipa MPG, dar și cei care vor să descopere bucuria mișcării în aer liber, se pot înscrie deja la următoarele evenimente din calendar: Gabriela Szabo RUNFEST, un concurs de alergare cu participare gratuită, care se va desfășura pe 7 mai, în localitatea Bistrița, și La Broaște, o competiție de ciclism foarte populară, care va avea loc pe 28 mai, în pădurea Căldărușani.

Dorim să le mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor care au făcut posibilă desfășurarea celor două evenimente de la Extreme Park Cernica și tuturor participanților și susținătorilor pentru că au petrecut un weekend frumos cu mult Sportainment alături de noi! ”

Felicitari organizatorilor pentru ca au reusit sa scoata in mijlocul naturii cateva mii de oameni!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *