Cluburile romanesti cu traditie revigoreaza sectiile de ciclism

Dupa ce la inceputul acestui an Federatia Romana de Ciclism a anuntat ca a primit din partea Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti cererea de afiliere, luni 3 aprilie 2016, am primit o alta veste buna: Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti isi va continua activitatea sectiei de ciclism cu forte proaspete. Acestia si-au unit fortele cu BikeXpert Racing Team, urmand ca in acest an sa evolueze cu titulatura de Dinamo-BikeXpert Racing Team!

12961378_1150123518353569_4937564063197797035_o
Georgios Georgiadis, antrenor al sectiei de ciclism de la CSA Steaua Bucuresti

Din cadrul clubului Steaua sectia de ciclism a disparut in 1994. Dar iata ca dupa mai bine de doua decenii stelistii revin pe scena sportului cu pedale, ei avand in plan infiintarea unor sectii de copii si juniori, alaturi de cativa sportivi de nivel Elite. Antrenor la Steaua este Giorgios Giorgiadis, cel care s-a ocupat pana anul trecut de BikeXpert Racing Team. “Tata Iorgos”, asa cum este el numit de apropiati, a decis la sfarsitul anului trecut sa se desparta de aceasta echipa, decizie care se dovedeste a fi in beneficiul sportului, concurenta fiind cea care naste o mai mare determinare in randul campionilor.

 

La Dinamo situatia era neclara. Asocierea clubului cu Mazicon in urma cu trei ani, n-a avut efectul scontat, din cauza scandalului de evaziune in care este implicat tatal antrenorului Radu Selejan, Vasile Selejan, omul despre care s-a spus ca “a distrus ciclismul romanesc”.

Asa ca o noua colaborare, cu o echipa puternica si prolifica, asa cum este BikeXpert Racing Team, era solutia perfecta pentru a relansa sectia de ciclism a C.S. Dinamo, sectie infiintata in 1948. Antrenor al noii echipe, Dinamo-BikeXpert Racing Team, este Razvan Juganaru, un sportiv tanar si talentat, care are in palmares mai multe titluri nationale si internationale. Juganaru va urmari sa aduca un suflu proaspat in ciclismul de performanta romanesc si are toate sansele sa reuseasca acest lucru, in conditiile in care va derula acest demers in cadrul unui club cu traditie si alaturi de o echipa puternica ce-i sta alaturi si-l sustine pe toate planurile.

12357223_453253768210022_405636938789020427_o
Catalin Spranceana ( stanga ) – Team Manager Dinamo BikeXpert Racing Team si Razvan Juganaru ( dreapta ) – antrenor al Dinamo BikeXpert Racing Team

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *