XCO-ul castiga teren in 2016 pe plaiurile romanesti

Una dintre “specialitatile” mountain bike-ului, cross country-ul olimpic, se va bucura de o mai mare expunere in acest an in Romania. Traseele in bucla de 3-5 kilometri cu diferente de nivel in continua crestere si cu zone tehnice special amenajate pentru a demonstra abilitatile ciclistilor, au in 2016 parte de mai multa atentie din partea organizatorilor de concursuri.

Pentru cea de-a doua editie a Campionatului Dobrogean de MTB organizatorii, Asociatia Explorer Tulcea, pregatesc doua trasee de XCO noi. Amenajarile au inceput in toamna anului trecut si continua pana la ultimele “finisaje”, astfel incat participantii la primele doua din cele 5 etape ale campionatului ( primele doua fiind concursurile de tip XCO ) sa reuseasca sa-si depaseasca limitele. Cu aceasta ocazie sperantele noastre sunt ca nivelul de afirmare sportiva sa mai creasca, aceste trasee fiind un bun prilej de testare pentru cei mai talentati mountain bike-ri.

Despre Campionatul Dobrogean de MTB, cu toate cele 5 etape ale sale, am discutat si cu alta ocazie si puteti afla detaliile aici.

Inscrierile se pot face aici.

Si daca doriti sa vedeti cum se amenajeaza traseul de XCO pentru concursul din 23 aprile 2016, va punem la dispozitie doua filmari facute in week-end la Somova, acolo unde se va desfasura prima etapa a Campionatului Dobrogean de MTB, XCO Zone – Gold Rush Stage.

Amenajare traseu XCO Zone – Gold Rush Stage 1

Amenajare traseu XCO Zone – Gold Rush Stage 2

P.S. Circula un zvon cum ca si in Bucuresti se va amenaja inca un traseu de XCO in afara de cel din Parcul Tineretului de la MoonTimeBike. Cum avem confirmarile, va anuntam.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *