Vidraru Bike Challenge se intoarce din concediu

Desi pare ciudat ca un concurs sa “se intoarca din concediu”, in cazul competitiei de MTB “Vidraru Bike Challenge” afirmatia este cat se poate de adevarata. De multe ori se intampla ca, din motive independente de vointa organizatorilor, un eveniment sa fie nevoit sa ia o pauza. Ca un concediu.

Dar iata ca in 2016 lucrurile reintra in normal si organizatorii, Asociația Sportivă Adventuremania din București, au inceput deja sa pregateasca competitia Vidraru Bike Challenge.

Si pentru ca e imposibil sa organizezi un eveniment fara ajutorul sponsorilor, Vidraru Bike Challenge 2016 se bucura de sprijin din partea companiei XTB.

                      d76883a-d329297

Data aleasa este 25 iunie 2016. Si ca sa recupereze editia pierduta anul trecut, organizatorii pun la dispozitia concurentilor nu doua trasee ca pana acum, ci trei:

Traseul scurt pentru cei dornici de o plimbare provocatoare – are numai 35 km lungime, 1000 m diferență de nivel, este accesibilă inclusiv cicliștilor aflați la primele competiții și se încheie cu o coborâre rapidă, având o frumoasă pespectivă către munții Ghitu – dincolo de valea Argeșului.

Traseul mediu are 52 km, cu o diferență de nivel de 1500 m. Acesta este traseul nou introdus in competitie. El a aparut pentru a-i multumi pe cei care sunt suficient de antrenati sa parcurga traseul scurt, dar ar avea ceva dificultati in a parcurge traseul lung in timp util. Il putem privi ca pe un traseu de acomodare pentru cei care vor sa parcurga tura lunga in 2017.

Traseul lung aproximativ 90 km cu o diferență de nivel de 2300 m plasează traseul ca fiind de nivel mediu pentru cei obisnuiți să se “dea” cu MTB-ul pe drumurile forestiere montane.

VBC2014-traseu-web-3

Detalii despre cele trei trasee gasiti aici.

Iata cum a fost in 2013:

Deocamdata acestea sunt informatiile pe care ni le-au transmis organizatorii. Va mai putem spune ca, la fel ca la editiile precedente, ei sunt foarte preocupati ca participantii sa se bucure de toata atentia si buna organizare. In plus, la editia din acest an, si insotitorii concurentilor vor avea parte de cateva surprize la care se lucreaza intens. In momentul in care acestea vor fi oficiale veti putea afla detalii despre ele fie pe site-ul concursului, www.adventuremania.ro , fie pe Facebook la evenimentul competitiei.

Bike FM va fi acolo! Ne vedem la START!

P.S. Pentru cei care n-au ajuns pana acum la una dintre editiile precedente, iata o prezentare scurta a ceea ce este Vidraru Bike Challenge: “Competiție MTB cu un traseu foarte spectaculos ce urcă din zona barajului Vidraru pe una dintre culmile sudice ale munților Făgăraș. O parte din drum se află în zona de gol alpin, ceea ce se traduce într-o excelentă vizibilitate de jur-împrejur – către vârfurile din Făgăraș: Călțun, Lespezi, Negoiu la nord; Ciortea, Scara, Mazgavu spre nord-vest și către masivul Cozia la vest. ”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *