Triada MTB – noutatile pentru 2016

La fel ca in fiecare an Clubul Sportiv Pro Cycling, care ne-a obisnuit cu concursuri de MTB in care anduranta si tehnica au cel mai important rol, organizeaza Triada MTB, acea serie de trei concursuri la care, cei ce s-au apucat mai tarziu de practicarea acestui sport spera sa ajunga sa parcurga traseele propuse, pe bicicleta.

Editia din 2016 a Triadei MTB debuteaza, mai devreme ca niciodata, in week-end-ul 09 – 10 aprilie, la Avrig.

Prima etapa a Triadei MTB 2016, Avrig Mountain Bike Race, se va desfasura pe durata a doua zile. Prima zi, cea de 09 aprilie, aduce din nou in prim plan copiii, acestia fiind asteptati sa parcurga un traseu amenajat doar pentru ei, traseu ce ii va solicita suficient de mult incat sa faca diferenta intre o plimbare in parc si un concurs de MTB.

Tot sambata, la Avrig se va desfasura in premiera in Romania, Campionatul National de XCE ( MTB Eliminator ) competitie ce va aduce la start cei mai puternici si talentati mountain bike-ri legitimati FRC din tara. Cu aceasta ocazie, cei ce vor fi prezenti la Avrig vor avea parte de un spectacol inedit si vor avea sansa de a-si incuraja favoritii. In cazul in care vor fi suficiente solicitari din partea amatorilor, si ei vor putea participa separat la aceasta proba ce presupune multa forta si abilitati tehnice.

A doua zi, duminica 10 aprilie, concurentii sunt asteptati sa ia startul la proba de maraton. Traseul, in mare parte acelasi de anul trecut, contine multe din zonele in care se antreneaza Tudor Oprea, cel ce detine 13 titluri de Campion National la XCO si deocamdata singurul roman prezent la Olimpiada la proba de Cross Country Olimpic ( XCO ). Detalii legate de programul primei etape a Triadei MTB gasiti aici.

 

A doua etapa a Triadei MTB 2016, Paltinis MTB Project, va avea loc pe 23 iulie si nu va mai fi un stage race, asa cum eram obisnuiti, ci va fi doar o etapa de XCO ce se va desfasura la Arena Platos din Paltinis. Pe traseul amenajat acolo va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, competitia Elite care este inscrisa in calendarul UCI si are categoria C2. Traseul de XCO pus la dispozitia concurentilor este unul dintre cele mai dificile si spectaculoase din tara. Detalii legate de programul celei de-a doua etape a Triadei MTB gasiti aici.

 

A treia etapa a Triadei MTB 2016, Geiger MTB Challenge, va avea loc a doua zi, pe 24 iulie si va avea startul tot din Paltinis. ” Traseul lung vă rămâne într-o oarecare măsură identic cu cel din anii precedenți, dar se vor adăuga noi secțiuni mult mai interesante. Traseele vor fi publicate de îndată ce vremea va permite recunoașterea lor.” Detalii legate de programul celei de-a treia etape a Triadei MTB 2016 gasiti aici.

Am observat ca si in acest an Triada MTB are sustinerea sponsorilor consacrati: Bosch, Faresin, Polar, Shimano, Mapei, Power Bar, Geiger,Santal, OPT, AV Store, dar si noul sponsor al echipei Scott Geiger Team, Scott. Cu aceasta ocazie dorim sa ii felicitam pentru consecventa si pentru ca se implica in sustinerea sportului.

Deocamdata acestea sunt informatiile pe care vi le putem oferi despre Triada MTB 2016.

Inscrierile sunt deschise inca de pe data de 1 februarie si le puteti accesa si de aici.

Ne vedem la start.! Bike FM va fi acolo!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *