Noutati via FRTRI

Nu este o noutate ca Federatia Romana de Triatlon s-a implicat din ce in ce mai mult in zona concursurilor private, cu precadere in ultimii 2 ani. Unii ar spune ca poate prea mult. Intentiile sunt insa in favoarea sportului, din cate se observa. Asteptam rezultatele.

Pana atunci va facem cunoscute schimbarile propuse de acest for pentru sezonul 2016, schimbari ce nu au fost acceptate de catre toti sportivii, amatori sau profesionisti, ca fiind necesare. Cert este ca zona triatlonului romanesc prezinta din ce in ce mai mult interes, chiar daca nu ne putem compara cu rezultatele inregistrate la nivel international. Practicarea sportului trebuie sa fie scopul final.

Iata cateva noutati gasite pe site-ul www.frtri.ro :

“In premiera, cele doua circuite Romanian Triathlon Series (RTS) si Cross Triathlon Series (CTS) vor avea cate o categorie speciala “Super Liga” atat la feminin cat si la masculin.

In Super Liga se poate inscrie orice sportiv care doreste sa intre in clasamentul special unde vor fi premiile in bani. Acesti sportivi nu vor mai aparea pe listele de age group. Cei din Super Liga vor avea numere de concurs speciale, zona speciala in zona de tranzit si pe cat posibil, starturi separate.

Pentru inscrierea in Super Liga sportivul va trebui sa completeze un formular pe site-ul FRTRI pana la data de 15 mai 2016. Formularul va fi accesibil la inceputul anului 2016.

Sportivii care opteaza pentru Super Liga vor trebui sa concureze pe tot parcursul sezonului competitional in aceasta. Este posibil ca in timpul sezonului orice alt sportiv sa se inscrie la Super Liga pana la numarul maxim de locuri disponibile, deci si acei sportivi care au evoluat la categoriile de Age Group. Numarul sportivilor din Super Liga este de maxim 40 la masculin si 20 la feminin.

Lista sportivilor din Super Liga se va alcatui in functie de locurile ocupate de sportivi in calsamentele finale din 2015 pentru circuitul aferent. In cazul in care se inscriu mai mult de 40 de sportivi, raman eligibili cei care au avut punctaje mai mari in circuitele de anul trecut.

Peste cele 40 respectiv 20 de locuri pentru sportivi romani locurile se vor suplimenta cu cate 5 locuri atat la masculin cat si la feminin pentru eventualii sportivi straini care vor sa se inscrie in Super Liga.”

Alte detalii si noutati legate de triatlonul romanesc gasiti pe www.frtri.ro . Tot acolo gasiti si calendarul competitiilor din 2016.