MoonTimeBike 2015 – a patra editie, al patrulea succes

Cu siguranta cel mai asteptat eveniment de MTB din Romania este MoonTimeBike. Asta si pentru ca la start sunt prezenti cei mai buni ciclisti din tara care se intrec pe un traseu situat in mijlocul Bucurestiului ( Parcul Tineretului ), fiind astfel usor de urmarit si de alti practicanti sau iubitori ai acestui sport, dar si pentru ca traseul, desi unul “de oras” este suficient de dificil, incat sa nu poata fi parcurs cu usurinta pe bicicleta, in conditiile in care evenimentul este unul nocturn. Mai mult decat atat, la editia din acest an, pe langa noile poteci incluse in traseu, care au accentuat dificultatea lui, ploaia din ziua precedenta a pus un plus de greutate in parcurgerea acestuia. Practic, era cert ca spectacolul va fi garantat. Spectacol de care s-au bucurat nu doar concurentii, ci si sustinatorii acestora, sau simpli trecatori ce se aflau sambata seara la plimbare, in Parcul Tineretului.

Lungirea traseului cu 6 poteci si ploaia din ziua precedenta, au determinat organizatorii sa elimine o tura, din cele 7 programate pentru acest traseu de XCO ( Cross Country Olimpic ). Astfel, cei mai puternici dintre concurenti au avut de parcurs 6 tururi ce au insumat 33 de kilometri.

Cel mai rapid concurent a fost, Daniel Crista ( Campionul National la Cross Country Maraton ) de la Bikexpert Racing Team, el devansandu-l pe colegul sau de echipa, Marius Petrache, pe ultima urcare, acesta din urma intampinand o dificultate tehnica. Cu acest rezultat, Daniel Crista a confirmat forma exceptionala in care s-a aflat pe finalul acestui sezon. Pe locul 3 a sosit Kelemen Arpad de la Nomad Merida CST. Locul 4 a fost ocupat de Lucian Logigan de la Ideal Geiger Team, castigatorul ultimelor doua editii de MoonTimeBike, pe 5 sosind coechipierul sau, Attila Madaras.

rsz_podium_elite

La fete a castigat Adrienne Beata Piringer de la Giant Team Romania. Locul 2 a fost ocupat de Irina Dumitru ( Campioana Nationala la Cross Country Maraton ) de la Bikexpert Racing Team, pe 3 sosind Emese Fodor de la Nomad Merida CST.

rsz_podium_fete

De remarcat este ca la editia din acest an a evenimentului au fost prezente mai multe televiziuni, una dintre ele, cea partenera, DIGI24, realizand o transmisie live a startului concursului. Acest fapt demonstreaza ca ciclismul, in cazul de fata MTB-ul, reuseste sa atraga din ce in ce mai multi simpatizanti. Un alt aspect ce trebuie mentionat este acela ca, in acest an, spectatorii au incurajat nominal concurentii de la MoonTimeBike, acest fapt confirmand afirmatiile de mai sus.

Dintr-un comunicat al organizatorilor am extras partea in care ne este prezentat evenimentul in cifre:

”   MoonTimeBike 2015 în cifre

 • 5.000 km si 1.000 de ture parcurse de concurenţi
 • peste 700 de spectatori
 • peste 200 de persoane în echipa de organizare, voluntari şi colaboratori
 • 160 de instrumente de făcut zgomot/încurajat
 • 75 de fotografi
 • 30 de proiectoare
 • 10 km de banda de avertizare/marcare pe traseu
 • un traseu de 5,5 km, parcurs de 6 ori
 • o maşină de făcut fum
 • o maşină obstacol Dacia Break.
 • 1200 m de garduri
 • 6 poteci noi “

La acesta a patra editie a MoonTimeBike au absentat cateva nume mari din mountain bike-ul romanesc, cea mai mare lipsa fiind a Campionului National de XCO, Tudor Oprea de la Ideal Geiger Team. De altfel mai multi membri ai acestei puternice echipe au lipsit, motivatia fiind data de un eveniment personal al unuia dintre acestia, la care s-au alaturat si colegii. O alta absenta importanta a fost cea a lui Robert Dobai de la Nomad Merida CST care, alturi de colega sa de echipa, Suzanne Hilbert, au fost angrenati in organizarea altui eveniment. Nu uitam sa-l mentionam de pe lista de absenti pe “Maus” – Marius Ionascu de la Maus Club Galati, un sportiv foarte popular printre mountain bike-ri, care, desi absent, si-a facut simtita prezenta prin masina pe care a donat-o organizatorilor, masina ce a devenit obstacol in concurs. Mutarea datei de desfasurare a concursului, din motive legate de implicare a partenerilor, a facut ca planurile acestor sportivi, dar si ale altora, sa nu coincida.

rsz_masina

Echipa Bike FM a fost prezenta la acest eveniment, Memo si Mihai au concurat, iar Gabi, Emilian si Doru i-au incurajat. Rezultatele primilor doi sunt suficient de modeste incat sa nu fie necesar sa le mentionam. Ii felicitam insa ca au reusit sa parcurga 4 din cele 6 tururi.

rsz_2   rsz_11

In final dorim sa-i felicitam pe organizatori, Clubul Nomad Multisport, pentru ca au reusit inca o data sa ne ofere un concurs organizat IMPECABIL. Notam aici si petrecerea ce a urmat dupa festivitatea de premiere. Felicitari pentru implicare sponsorilor, Digi Mobil si Tiriac Leasing, si partenerilor, HIGH5 si Daimon Club.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *