Strigam “HAI ROMANIA!” in toate “limbile” sportive

In week-end-ul ce tocmai s-a incheiat, Romania, tara noastra draga care-si va sprijini din ce in ce mai mult sportivii pe viitor ( speram), a inregistrat o premiera pe care nici o tara normala la cap nu o poate trece cu vederea: participarea unui cetatean la Campionatele Mondiale de IronMan.

Mihai Baractaru ( 26 ani ) s-a alaturat celor mai buni triatlonisti din lume la Kona, in Hawaii, devenind astfel primul roman care participa la acesta cursa extrema. Va reamintim care sunt distantele pe care un sportiv trebuie sa le parcurga in cadrul acestei competitii: 3,86 kilometri înot, 180,25 kilometri ciclism, maraton – 42,185 kilometri). Cursa de la Kona este una dintre cele mai grele din lume din cauza temperaturilor ridicate ce se inregistreaza in timpul competitiei si a vanturilor puternice constante care sunt prezente pe segmentul unde se desfasoara proba de ciclism, la care se adauga umiditatea aerului ce ajunge frecvent la 90%.

Sportivul roman a reusit sa termine cursa in 10 ore, 9 minute si 38 de secunde, clasandu-se astfel pe locul 48 din 112 la categoria de vârstă 25-29 de ani și pe locul 390 din 1705 la masculin general. Nu ne ramane decat sa-l felicitam pentru rezultatul obtinut si pentru ca a reusit sa duca numele tarii noastre la cea mai importanta competitie de triatlon extrem din lume: Ironman World Championship. Bravo!

Am dori insa, cu aceasta ocazie, sa felicitam si sponsorii sportivului roman, Mihai Baractaru, care i-au fost alaturi in cei 6 ani de pregatire si l-au sustinut pana in acest moment. Speram sa o faca in continuare. Din ce vedem pe echipament, felicitarile se duc catre eMAG, si din ce stim, transmitem felicitari pentru sustinere si implicare magazinului de biciclete Bicishop.

Later edit: Dintr-o postare ulterioara pe pagina de atlet de pe Facebook a lui Mihai Baractaru am aflat cine l-a mai sustinut. Asadar, felicitari pentru sustinere Globalvision, Arobs, JPS Group, Solaris, Shimano.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *