Cursa Dunarii Calarasene 2015 include si Campionatul National de TANDEMURI

In acest week-ens va avea loc a doua editie a evenimentului “Cursa Dunarii Calarasene” . Cu aceasta ocazie se va desfasura si Campionatul National de Tandemuri intr-o forma inedita. Detalii am primit in comunicatul de presa al evenimentului:

” ASOCIAȚIA TANDEM și SMART ATLETIC
vă invită la CURSA DUNĂRII CĂLĂRĂȘENE
Călărași
12-13 septembrie 2015
Aflată la cea de-a II-a ediţie, Cursa Dunării Călărășene se va desfășura în zilele de 12 și 13 septembrie 2015, la Călărași. În afară de Cursa Clasică de 78 Km, Intrecerea prichindeilor, Cursa insulei și Cursa de familie, anul acesta se organizează și Campionatul National de Tandemuri, competiție ce se adresează atât sportivilor cu deficiențe de vedere, cât și sportivilor valizi. Cursa Clasică de șoșea este ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiție de șosea din Romania, și va găzdui prima ediție a Campionatului Național de Tandemuri de după 1989.

„La competiţia de tandemuri vor participa, în premieră în România, 10 echipaje în componenţa cărora vor exista 10 nevăzători care vor pedala împreună cu 10 persoane valide pe o distanţă de aproximativ 50 km. Astfel, vom face un nou pas în demersul nostru de a susţine integrarea persoanelor cu deficienţe prin intermediul sportului.” Florin Georgescu, Președinte Asociația Tandem

Evenimentul face parte din proiectul „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărășene prin ecoturism”, fiind finanțat prin POP 2007-2013, și este organizat de Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Cultural Județean Călărași.

Detaliile legate de probe și trasee pot fi găsite pe pagina Internet a Clubului Sportiv Smart Atletic : http://smartatletic.ro/cursadunarii/probe-si-trasee

Inscrierile online se fac pe aceeași pagină: http://smartatletic.ro/cursadunarii/inscrieri

Programul celor două zile de concurs

Sâmbătă, 12 septembrie | Ofensiva asfaltului

Start comun Cursa de şosea – Road Grand Tour & Campionatul Naţional de Tandemuri

· 8:00-9:30 Preluarea kiturilor de concurs, Esplanda Consiliului Judeţean Călăraşi(vis-a-vis Hotel Călăraşi)

· 9:45 Şedinţa tehnică pe scurt

· 10:00 START cursă şosea & campionatul naţional de Tandemuri

· 14:00 Timp limită sosire Călăraşi, finiş

· 14:00-14:30 Întrecerea prichindeilor (Str. Slobozia, zona de Start&Finiş) – probe de poligon (jaloane, îndemanare & slow bike)

· 14:30/14:45 Festivitatea de premiere

· 15:30– până târziu în noapte – Fishhhh party, pe Plaja Mare (facem noi cinste cu o porţie bună de saramură de crap, cu mămăliguţă; şi cu trecerea cu bacul)

Duminică, 13 septembrie | Asaltul insulei

Cursa insulei şi Cursa de familie

· 8:00-9:30 Preluare de kituri – Parcul Central, punctul de trecere peste Borcea

· 8:00-9:45 Transfer participanţi & biciclete cu barca, pe insula – din parcul Central,zona predare kituri

· 9:45 Şedinţa tehnică pe scurt

· 10:00 START Cursa insulei

· 10:20 START Cursa de familie

· 14:00 Timp limită Finiş

· 15:00 Festivitatea de premiere

Fish party activ începând cu ora 13:00; fiecare participant primeşte la finish un voucher în baza căruia se va bucura de o porţie de saramură de crap, cu mămăliguţă, la terasă, pe Plaja Mare.

Pentru ambele zile, toţi participanţii vor avea Suport tehnic asigurat de Bicishop în calitate de Shimano Service Center,în spaţiul special amenajat în zona de START-FINIŞ.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Smartatletic, Federatia Romana de Ciclism, Asociaţia Tandem, Călăraşi Cycling Team si Road Grand Tour.

Alte detalii se găsesc pe paginile Facebook https://www.facebook.com/CursaDunariiCalarasene și https://www.facebook.com/AsociatiaTandem2010

Contact:

Florin Georgescu, Președinte Asociația Tandem

georgescuflorin1975@gmail.com; +40722 296 454″

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *