Dobrogea MTB Race prima editie. Succes total!

 

Prima editie a concursului Dobrogea MTB Race de pe 15 august 2015 s-a dovedit a fi un suscces pe toate planurile. Participantii s-au aratat foarte incantati de traseul pregatit de organizatori, Asociatia Explorer – filiala Tulcea.

Atmosfera creata la marginea localitatii Ciucurova, locul de unde s-a dat startul celei de-a patra etape a Campionatului Dobrogean de MTB, a fost una de tabara in care toata lumea a venit sa uite de griji pentru o zi. Ospitalitatea organizatorilor ne-a incantat si bucurat nu doar pe parcursul competitiei, ci si dupa finalul acesteia, seara incheindu-se cu o petrecere campeneasca.

 

Concomitent cu concursul de MTB s-a desfasurat si o competitie de alergare off-road pe traseul deja marcat pentru ciclisti, iar concurentii inscrisi la alergare i-au impresionat pe mountain-bikeri prin felul lor de a-i incuraja si sustine in timpul concursului.

trail

 

Bike FM a reusit o clasare buna la acest concurs, Mihai urcand din nou pe podium pe locul 2 la categoria de varsta si 4 la general.

podium micke micke radacini memo rad copii

Am remarcat ca la tombola au fost aduse foarte multe premii din partea sponsorilor Nescafe si Sponser, asa ca foarte multi dintre participanti au plecat cu premii acasa.

tombola 1 tombola 2 tombola 3 tombola

Nedumerirea nostra a fost legata de lipsa prezentei cluburilor din zona la acest concurs. Asta in conditiile in care in Tulcea exista inca un club de ciclism, Pelican Bike Tulcea, la Galati sunt 3 cluburi – Clubul de Ciclism Galati, Maus Bike si Bike Works, iar la Constanta este Clubul de Ciclism Constanta. De la Constanta au fost prezenti insa cei de la clubul Bike Rehab. Nici organizatorii n-au putut sa ne dea un raspuns la aceasta intrebare. Asadar, in aceste conditii nu ne ramane decat sa asteptam un raspuns oficial din partea cluburilor chiar aici, pe site-ul Bike FM sau pe pagina de Facebook a organizatorului.

emtbc

Urmeaza cea de-a 5-a etapa a Campionatului Dobrogean de MTB, Explorer MTB Challenge, competitie ajunsa deja la a treia editie. Si in acest an Primaria Luncavita este alaturi de organizatori si participanti. Pentru 5 septembrie se pregateste o “pasta-party” deosebita: fasole cu afumatura la ceaun, gatita chiar in poiana de la Cetatuia, locul unde este startul si finish-ul competitiei. Fondul de premiere pentru acest eveniment depaseste 10.000 de lei.

Inscrieri se pot face aici.

Organizatorii au pregatit mai multe surprize pentru aceasta editie. Una dintre ele este tricoul de ciclism oficial al competitiei care poate fi achizitionat de la Race Office in ziua competitiei.

tricou emtbc

P.S. Toti concurentii au laudat felul in care a fost marcat traseul. Felicitari organizatorilor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *