Prima Evadare 2017 – primul eveniment de cross country din Romania transmis live

De ce este Prima Evadare cel mai mare eveniment din estul Europei? Pentru ca are cea mai mare grija de cei mai multi iubitori ai sportului cu pedale.

Un eveniment este mare atunci cand aduce la start foarte multi concurenti care vin la randul lor insotiti de prieteni/familie.

Un eveniment este cel mai mare atunci cand aduce la start foarte multi concurenti care vin la randul lor insotiti de prieteni/familie, dupa care ii trateaza pe toti, in functie de necesitati, cu maximum de atentie ( sportivii Elite isi doresc sa castige Prima Evadare pentru ca nici un alt concurs din Romania nu are parte de expunere la fel de mare si astfel fac dovada catre cei care ii sustin ca merita sprijin in continuare, incepatorii putem spune ca au dictat anul acesta alegerea traseului desenat pentru situatia in care ploua – si a plouat, cei care nu au putut ajunge la eveniment au avut la dispozitie o transmisie live a evenimentului, fapt ce reprezinta o premiera pentru acest sport in Romania ( transmisia live a ajuns la peste 50.000 de persoane in urma distribuirilor pe retelele de socializare), cei mai norocosi au avut premii deosebite la tombola, cei care au ajuns la final s-au putut bucura de cele mai bune paste, bicicletele au avut zona lor de spa dupa concurs, concurentii au avut dusuri, ultimii concurenti au fost asteptati de organizatori si aplaudati chiar daca atentia era indreptata catre festivitatea de premiere si lista poate continua pentru ca atentia la detalii pe care o ofera organizatorii, Nomad Merida CST, face ca acest eveniment sa fie de la an la an mai bun. Sa notam aici si faptul ca traseul clasic a fost pietruit in toate zonele cu probleme insa, chiar si asa,  a fost aleasa varianta de traseu care cu siguranta a pus cele mai putine probleme.

Poate ca anul acesta n-au fost la fel de multi concurenti ca in alti ani. Pierderea este a celor care n-au participat.  Chiar si asa, Prima Evadare ramane cel mai mare eveniment de Cross Country din estul Europei. Pentru ca un eveniment este cel mai mare atunci cand este luat drept reper. Iar Prima Evadare este un reper pe scena MTB-ului din Romania.

Totusi am cerut organizatorilor sa ne ofere cifrele exacte legate de numarul participantilor. Iata cum a stat situatia din acest punct de vedere: s-au inscris in jur de 2200 de concurenti. Dintre acestia 1280 au luat startul. Dintre ei 1224 au reusit sa si termine Prima Evadare 2017. Ar mai fi de apreciat ca au fost 20 de familii cu copii pana in 8 ani care au avut de parcurs aproximativ 20 de kilometri pana la Palatul Ghica. Doi dintre ei au continuat pana la Snagov parcurgand 50 de kilometri. Din Bulgaria au venit 46 de concurenti. Memo a descoperit, numai el stie cum, o concurenta din Siberia.

Mai jos va vom prezenta o serie de imagini care certifica cele spuse mai sus. Nu inainte de a-i felicita pe toti cei implicati in desfasurarea acestui eveniment. In primul rand felicitari organizatorilor, echipa Nomad Merida CST, participantilor, voluntarilor si nu in ultimul rand, partenerilor: Renault, BCR, Kaufland, CST, Merida, Ciuc, Bike Fun si Karcher.

Transmisia live a cursei este cu siguranta cel mai important aspect al acestei editii:

 

 

 

Unul dintre premiile foarte ravnite la tombola:

 

Venirea ultimilor concurenti de pe traseu:

 

Cele mai bune paste. Multumim!

 

Sa nu uitam de transmisiile live ce au precedat ziua evenimentului si au oferit informatii pentru concurs. Acestea pot fi gasite pe pagina de Facebook Prima Evadare.

Pe aceeasi pagina de Facebook gasiti si toate fotografiile de la eveniment.

 

Cei de la Renault au transmis si ei live-ul pe pagina lor de Facebook dar, in prealabil, au pregatit o serie de sfaturi pentru cei mai putin experimentati dintre concurenti:

 

 

 

A fost un eveniment senzational. Si nu doar ca s-a vazut dar s-a si simtit. Bravo!

Si, sa nu uitam, cursa a fost castigata de Dinamo BikeXpert Racing Team. De echipa Dinamo BikeXpert Racing Team care a fost reprezentata de 44 de membri la acest concurs

Vlad Dascalu – locul 1, Alexandru Stancu – locul 2, Attila Madaras – locul 3, Ede Molnar – locul 4 ( locul 1 in 2016 ), Attila Malnasi – locul 5.
Lucian Logigan de la Scott Geiger Team – locul 6 ( locul 1 in 2013 si 2014 )
Valentin Rosoaga de la Nomad Merida CST- locul 7 la egalitate cu Daniel Crista.

Iar anul viitor urmeaza cea de-a 10 editie de Prima Evadare. La cum ne-au obisnuit pana acum suntem siguri ca va fi o editie emblematica! 🙂

P.S. Ne bucuram ca Memo, colegul nostru din Bike FM, a fost ales sa se ocupe de toate transmisiile live. Noua ne-a placut cum s-a descurcat. Ne-a placut si cum s-au descurcat si colegii nostri care au pedalat la Prima Evadare:

Marius Diaconescu locul 75,

Ionut „Varu'” Mihaiescu locul 79,

Janos Cherestes locul 94,

Mihai „Michelle” Stanoiu locul 110,

Victor Gurzun locul 138,

Adrian Mihaiescu locul 244.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *